Předvánoční čas si zpříjemněte pořádným kusem masa. Začínáme ve středu 11. prosince večer, od 18' hodin a připravujeme pro vás: 

 

T – bone steak

"T-bone" steak je prvotřídní a velmi ceněný steak s kostí, na níž se nachází část svíčkové a nízkého roštěnce. Kombinace dvou delikátních druhů masa je řadí k tomu nejlepšímu, co si lze vybrat.T-bone steak získal svůj název podle tvaru bederního obratlu, který připomíná písmeno T. Podél kosti je patrná část svíčkové a roštěné, na povrchu se nachází jemné tukové krytí.

Picanha

Jeden z nejpopulárnějších a nejčastěji připravovaných steaků v Jižní Americe pochází z hovězí kýty, konkrétně z květové špičky. Setkat se s ním můžete také pod anglickým názvem Cap of Rump, který se používá v USA. Picanha je charakteristická výrazným tukovým krytím na povrchu, které se ponechává i během tepelné úpravy. Na řezu je patrné mramorování tukovými žilkami, díky nimž je maso křehké a šťavnaté.

Striploin steak

Striploin steak je steak z nízkého roštěnce. Nízký roštěnec je ideální na steaky a to hned z několika důvodů. Tento sval totiž za života zvířete není moc aktivní. Má jemné mramorování a je tedy libovější (obsahuje jen 10% tuku) než vysoký roštěnec. Nízký roštěnec tak představuje zlatou střední cestu mezi "suchou", zcela libovou až dietní svíčkovou a chuťově výraznějším, avšak prorostlejším vysokým roštěncem.

Filet mignon

Hovězí svíčková je nejkvalitnější a také nejdražší část hovězího, ze které se připravují jedinečné steaky. Minimální obsah tuku a jemná svalová vlákna zajišťují dokonalou křehkost každého sousta. Není proto divu, že steaky filet mignon jsou tolik oblíbené.

Flat Iron steak

Šťavnatý, provoněný a mnohými gurmety vzývaný jako nejlepší steak vůbec, tak přesně takový je Flat iron steak. Pochází z hovězí plece, konkrétně z její střední časti, které se říká "loupaná plec".

 

Ke všem steakům si vybrat libovolnou omáčku a přílohu. 

Pepřová ze zeleného pepře

Chimichurri z bylinek a česneku

Hříbková

Jack Daniels

Bylinkové máslo

 

Domácí steakové hranolky

Zeleninový salátek

Grilovaná zelenina 

 

rezervujte si místo
Rezervujte na čísle 734 245 400
Tyto stránky využívají cookies
Cookies používáme, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek, tím pádem co nejlepší zkušenost při návštěvě. Svá nastavení cookies můžete později kdykoliv změnit. Další informace o Cookies
Nastavení
Na této stránce můžete nastavit souhlas pro jednotlivé účely generování a využívání souborů cookies. Další informace o Cookies
Zajišťují, že tyto stránky fungují správně a bezpečně na všech zařízeních.
Analytické cookies nám pomáhají sledovat návštěvnost a informovat o tom, jak návštěvníci využívají tuto webovou stránku v průběhu jejich návštěvy.