Předvánoční čas si zpříjemněte pořádným kusem masa. Začínáme ve středu 11. prosince večer, od 18' hodin a připravujeme pro vás: 

 

T – bone steak

"T-bone" steak je prvotřídní a velmi ceněný steak s kostí, na níž se nachází část svíčkové a nízkého roštěnce. Kombinace dvou delikátních druhů masa je řadí k tomu nejlepšímu, co si lze vybrat.T-bone steak získal svůj název podle tvaru bederního obratlu, který připomíná písmeno T. Podél kosti je patrná část svíčkové a roštěné, na povrchu se nachází jemné tukové krytí.

Picanha

Jeden z nejpopulárnějších a nejčastěji připravovaných steaků v Jižní Americe pochází z hovězí kýty, konkrétně z květové špičky. Setkat se s ním můžete také pod anglickým názvem Cap of Rump, který se používá v USA. Picanha je charakteristická výrazným tukovým krytím na povrchu, které se ponechává i během tepelné úpravy. Na řezu je patrné mramorování tukovými žilkami, díky nimž je maso křehké a šťavnaté.

Striploin steak

Striploin steak je steak z nízkého roštěnce. Nízký roštěnec je ideální na steaky a to hned z několika důvodů. Tento sval totiž za života zvířete není moc aktivní. Má jemné mramorování a je tedy libovější (obsahuje jen 10% tuku) než vysoký roštěnec. Nízký roštěnec tak představuje zlatou střední cestu mezi "suchou", zcela libovou až dietní svíčkovou a chuťově výraznějším, avšak prorostlejším vysokým roštěncem.

Filet mignon

Hovězí svíčková je nejkvalitnější a také nejdražší část hovězího, ze které se připravují jedinečné steaky. Minimální obsah tuku a jemná svalová vlákna zajišťují dokonalou křehkost každého sousta. Není proto divu, že steaky filet mignon jsou tolik oblíbené.

Flat Iron steak

Šťavnatý, provoněný a mnohými gurmety vzývaný jako nejlepší steak vůbec, tak přesně takový je Flat iron steak. Pochází z hovězí plece, konkrétně z její střední časti, které se říká "loupaná plec".

 

Ke všem steakům si vybrat libovolnou omáčku a přílohu. 

Pepřová ze zeleného pepře

Chimichurri z bylinek a česneku

Hříbková

Jack Daniels

Bylinkové máslo

 

Domácí steakové hranolky

Zeleninový salátek

Grilovaná zelenina 

 

rezervujte si místo
Rezervujte na čísle 734 245 400