Předvánoční čas si zpříjemněte pořádným kusem masa. Začínáme ve středu 11. prosince večer, od 18' hodin a připravujeme pro vás:
T – bone steak
"T-bone" steak je prvotřídní a velmi ceněný steak s kostí, na níž se nachází část svíčkové a nízkého roštěnce. Kombinace dvou delikátních druhů masa je řadí k tomu nejlepšímu, co si lze vybrat.T-bone steak získal svůj název podle tvaru bederního obratlu, který připomíná písmeno T. Podél kosti je patrná část svíčkové a roštěné, na povrchu se nachází jemné tukové krytí.
Picanha
Jeden z nejpopulárnějších a nejčastěji připravovaných steaků v Jižní Americe pochází z hovězí kýty, konkrétně z květové špičky. Setkat se s ním můžete také pod anglickým názvem Cap of Rump, který se používá v USA. Picanha je charakteristická výrazným tukovým krytím na povrchu, které se ponechává i během tepelné úpravy. Na řezu je patrné mramorování tukovými žilkami, díky nimž je maso křehké a šťavnaté.
Striploin steak
Striploin steak je steak z nízkého roštěnce. Nízký roštěnec je ideální na steaky a to hned z několika důvodů. Tento sval totiž za života zvířete není moc aktivní. Má jemné mramorování a je tedy libovější (obsahuje jen 10% tuku) než vysoký roštěnec. Nízký roštěnec tak představuje zlatou střední cestu mezi "suchou", zcela libovou až dietní svíčkovou a chuťově výraznějším, avšak prorostlejším vysokým roštěncem.
Filet mignon
Hovězí svíčková je nejkvalitnější a také nejdražší část hovězího, ze které se připravují jedinečné steaky. Minimální obsah tuku a jemná svalová vlákna zajišťují dokonalou křehkost každého sousta. Není proto divu, že steaky filet mignon jsou tolik oblíbené.
Flat Iron steak
Šťavnatý, provoněný a mnohými gurmety vzývaný jako nejlepší steak vůbec, tak přesně takový je Flat iron steak. Pochází z hovězí plece, konkrétně z její střední časti, které se říká "loupaná plec".
Ke všem steakům si vybrat libovolnou omáčku a přílohu.
Pepřová ze zeleného pepře
Chimichurri z bylinek a česneku
Hříbková
Jack Daniels
Bylinkové máslo
Domácí steakové hranolky
Zeleninový salátek
Grilovaná zelenina